Neonreclame

Traditioneel geblazen neonreclame

 

Neonreclame, neonletters, horeca en cafeOnder neonreclame en neonletters verstaan wij de reclame waarbij het neon zichtbaar is en dienst doet als een vorm van design en de uitstraling van uw bedrijf / boodschap.

Hiermee duiden we gelijk aan dat de verlichte reclameletters waarbij de verlichting niet zichtbaar is, deze zit in de letters, nu worden uitgevoerd met LED verlichting. Hierover bestaat soms nog een misverstand aangezien eerder alle reclameletters met verlichting waren uitgevoerd met neon.

Neonreclames zijn nog steeds populair. De toepassing van geblazen neon wordt vooral toegepast bij horeca gelegenheden. De geblazen neonletters worden veelal geassocieerd met vintage, retro en klassieke interieurs.

 

Van Neon letters naar LED letters

 

De meest verkochte doosletter aan de gevel zijn de letters die aan de voorzijde verlicht zijn (aan de achterzijde op de muur verlichten is bijvoorbeeld ook mogelijk). Hierbij zit er aan de voorzijde een lichtdoorlatende acrylaat plaat die meestal is uitgevoerd in de kleur van het logo.

De verlichting zit hierbij dus inwendig in de letter en moet de (gekleurde) acrylaat voorplaat van de letters duidelijk en helder verlichten. Voor elke letter werd bij deze toepassing eerder elk apart neon geblazen. Nu passen wij LED verlichting toe die eenvoudig te bevestigen is in de letter en ook nog eens helderder licht geeft waarmee je de reclame mooier en voor langere termijn kunt aanlichten.

Naast dit bovengenoemde gemak en de kwaliteitsverbetering is er vooral in vergelijking met neon een gigantische energiebesparing. Neon vraagt standaard om grote neon transformators die veel energie verbruiken.

 

Stel uw vraag en/of maak een afspraak

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van neon of een alternatief. Vul hieronder uw contactgegevens in. Wij nemen (telefonisch) contact met u op voor persoonlijk advies en/of een offerte op maat.